Suzuki alkatrész webáruház ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)
Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)   2012 Minden jog fenntartva!Generator: AktivPortal
Újdonságok
Top termékek
Közösségi oldalaink
Vezérműszíjakról

A vezérműszíj feladata: kapcsolatot létesít a motor főtengelye és a vezérműtengely vagy tengelyek között. Egyes autó típusoknál vízpumpát, olajszivattyút, adagolót is hajt. Körülbelül 20 éves pályafutása volt a Suzukinál. Jelenleg készülő motorok túlnyomó többségében visszatértek a lánchajtásra, melynek oka hogy a gyártástechnológia képes csendes és a motor élettartamával megegyező láncokat, vezetőket, feszítőket készíteni. Így tovább csökken a karbantartási igény.

A Suzuki gépkocsikba szerelt motorok Magyarországon 2002-2003-ig készültek szíjhajtással. Ezek csereigénye 5 év vagy 90000 km. Azért van naptári időre is korlátozva, futásteljesítmény nélkül, mert az alapszövetre futtatott gumi az idő múlásával öregszik, repedezik, gyengül.

Suzuki gyári vezérműszíj


A tapasztalat az, hogy a Suzukik gyári vezérműszíja nagyon megbízható és túlbiztosított. Nincs a vezérmű kerekek, feszítő görgők között extrém szögeltérés, továbbá a motorvezérlő elektronika a lehetőségein belül csillapítja a hirtelen fordulatváltozásokat. Ezek kímélik a szíjat. Van azonban néhány dolog, ami nagyon igénybe veszi. Ilyenek például:


- olaj, por, sár... kerül rá
- betolják, behúzzák az autót
- nagy sebességnél kis fokozatba kapcsolnak vissza
- túl feszes vagy túl laza a szíj
- hibás a vezérmű kerék vagy görgő, amin fut

A cserét olyan szakemberre bízzuk, aki ismeri a Suzuki technológiáját és van tapasztalata ehhez a művelethez. A kifogástalan munkához a cserén kívül ellenőrizni kell a kerekek kopását, le kell tisztítani azokat és a vezérmű házát a fedéllel együtt. Cserélni kell a veszítő-vezető görgőt, görgőket.
Nagyobb futásteljesítmény után célszerű cserélni a kerekek mögötti főtengely, vezérműtengely szimmeringeket. A felsorolt alkatrészek Vezérműtengely szimmering behelyzése90000 ezer km megtétele után szinte mindig kifogástalanok, de a következő cseréig már nem biztos hogy kibírják. Különösen fontos a minőségi alkatrész.

500.-ft az ára egy olyan szimmeringnek ami csak dísznek használható, 1143.-ft egy minőségi, és 3799.-ft a gyári. Az újbóli cseréjéhez egy szakembernek minimum 3 óra plussz munkára van szükség. A képlet egyszerű. Nem érdemes kísérletezni.

A fenti művelettel együtt kell cserélni a generátor, vízpumpa, szervószivattyú és klímakompresszor hajtó szíját is. Itt is lehetnek feszítőgörgők, melyek felülete, de inkább a csapágyai lehetnek elkopva. A vízpumpa csapágyházán alul található egy furat, melynél a hűtővíz megjelenése előjele a meghibásodásnak. A képen látható zöldes elszíneződés a hűtőfolyadékból származik. Ilyenkor a vízpumpa csapágyán már víz folyik keresztül.

Foszfát kicsapódása a hűtőfolyadékból.

Utoljára megnézettek
Kiemelt link.

Suzuki gyári tartozékok
Gyári tartozékok, a
Suzuki gyár lapja


Akció
Ajánlatunk
Információk, tanácsok
Érdekességek
Bezár X
Cégadatok:Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)
Bejegyezve:Fővárosi Bíróság Cégbíróságán
Cégjegyzék:5919201
Adószám:56047044-2-33
Bankszámla:11600006-90000006-12162883
Telefon:+36 23 416 524
Telefon:+36 20 340 7880
Email:info@suzukilap.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:

Címünk: 2040 Budaörs Szabadság út 228.

Nyitva: Hétfőtől-péntekig 9-17 óráig. Szombat délelőtt telefonügyelet!

Bezár X

FEL