Suzuki alkatrész webáruház ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)
Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)   2012 Minden jog fenntartva!Generator: AktivPortal
Újdonságok
Top termékek
Közösségi oldalaink
Használt Suzuki vásárlás
 
Fontos eldöntendö kérdések a vásárlás autóvásárlás előtt.
Mire, hol szeretnénk használni? Más igényeket kell kielégítsen az autó egy pizzafutárnak a belvárosi közlekedéshez, mást egy négy fős családnak aki felpakolva kirándul hétvégenként az ország túloldalára és mást egy utazó üzletkötőnek aki heti háromszor megjárja a Budapest-Salzburg útvonalat dinamikus előzéssel tarkítva. Egy azonban minden esetben fontos, lehetőleg egy jó állapotú, karbantartott leinformálható és meglepetésektől mentes autót vegyünk. Magyarországon jelenleg több százezer használtautót kínálnak. Márkakereskedők, kereskedők, magánszemélyek és autónepperek. 10% körül mozog amikor maga a tulajdonos értékesít. Túlkínálat van. Kitől vegyük, mire figyeljünk?

A használtautó egyeseknek nagy üzlet, amiért képesek picit vagy nagyon
rosszalkodni, kihasználva hogy a legtöbb vevő úgyis az árat és a színt nézi. Nem lehet törvényszerűséget felállítani, hogy csak márkakereskedőtől és soha neppertől. Vannak jó-rossz tapasztalatok mindkét végletből. A korrekt kereskedőnek ugyanúgy trejed a jó híre mint az inkorrektnek a rossz. Puhatolóznunk, szaglásznunk kell. Ne elégedjünk meg azzal hogy be van pecsételve a szervízkönyv. Kérdezzünk utána.
 
Saját példám 10 éve - megvettem a csillogó villogó 7 éves VW Passat-ot törésmentesen tele extrákkal, 120 ezer km-rel. Átnéztem plusz még két szerelő is. Gyorsan kifizettem mert a nepper beépített embere licitált rám és nem akartam hogy elússzon az üzlet. Később amikor bementem a márkaszervizébe érdeklődni hogy mikor látták az autómat utoljára, megtudtam hogy három éve, amikor is közel totálkárosra volt törve. Mellesleg akkor már 170 ezer km volt benne.

Olyan autót vegyünk amit le tudunk informálni vagy ismerjük az előéletét. Még akkor is tegyünk félre 100-200 ezer forintot az első hetekben kiderülő váratlan hibákra. Két abroncs szálszakadt, nem bírták a belváros 15 cm-es árdaszegélyeit. A kuplung csúszik pedig nem sokat ment az autó,csak hát az a mélygarázs és a tűsarkú cipő..stb.Szóval éberség és ha az alábbi szöveget halljuk, kezdjünk gyanakodni:
 

 -Figyeljél ide! A verda nagyon pipec, egy nyugdíjas agysebész professzoré vót.
 Benne van a chip a full meg a nagy zene. Az öreg csak kajak száraz időben jött  vele elő a garázsból. Meg van ültetve, a mélynyomó ottan figyel hátul. Az autó  hármasná följeb kapcsolva még nem vót. Esőt még nem látott....
 

Végezetül még valami. A vezérműszíj időzített bomba. Korábbi modelleknél a motor vezérlését szíj hajtja. Ezt 100 ezer km-enként vagy 3 évenként kell cserélni! A Suzuki gyári vezérműszíjak nagyon jó minőségűek és nem kell félnünk a szakadásától, de megjelentek hamisítványok ami nagyon hasonlít a gyárihoz. Ezekről egyenlőre nincs tapasztalatunk.
Szíjcserékről bővebben a Szervíz, karbantartás c.fejezetben.
 
 
 
 
Utoljára megnézettek
Kiemelt link.

Suzuki gyári tartozékok
Gyári tartozékok, a
Suzuki gyár lapja


Akció
Ajánlatunk
Információk, tanácsok
Érdekességek
Bezár X
Cégadatok:Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)
Bejegyezve:Fővárosi Bíróság Cégbíróságán
Cégjegyzék:5919201
Adószám:56047044-2-33
Bankszámla:11600006-90000006-12162883
Telefon:+36 23 416 524
Telefon:+36 20 340 7880
Email:info@suzukilap.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:

Címünk: 2040 Budaörs Szabadság út 228.

Nyitva: Hétfőtől-péntekig 9-17 óráig. Szombat délelőtt telefonügyelet!

Bezár X

FEL