Suzuki alkatrész webáruház ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)
Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)   2012 Minden jog fenntartva!Generator: AktivPortal
Újdonságok
Top termékek
Közösségi oldalaink
Alaktrészpiac

Suzuki autóalkatrész piac Magyarországon

Egy országban minnél magasabb az életszínvonal, annál fiatalabb a gépjárműpark és annál inkább a gyári eredeti alkatrészek kerülnek előtérbe. Ha csak a minőséget nézzük, jó választás, ha a gazdaságosságot, a legtöbb esetben akkor is. Vannak kivételek, továbbá hozzájön a Magyar valóság és az átlagos Suzuki gépkocsi tulajdonos pénztárcája.
Eredeti gyárit, minőségi utángyártottat, bontottat vagy ipari hulladékot? Én magam szereljem, bízzam a szomszéd ezermesterre vagy vigyem mérkaszervízbe? Mindegyik alternatívára van jó és rossz példa.

Főként a Magyarországon gyártott Suzuki modellekhez széles az alkatrészpaletta. Általában elmondható, hogy ha egy autótípusból sok van akkor ahhoz az alkatrész és tartozékkínálat is igen széles. Abból van a legtöbb, ami a legtöbbször kell. Ilyenek a kopó és szervízalkatrészek, melyek a normál használat során szükségesek, karosszériaelemek, melyek balesetek során törnek.

Eredeti gyári alkatrészek.
Ezek a termékek az autógyár saját készítései vagy az autógyártáshoz beszállító gyárak termékei. Gyári csomagolás, Suzuki logó, gyári azonosító kód.(part number)

Eredeti Suzuki alkatrész

Gyárival megegyező minőségű utángyártott.
Ezekről akkor beszélünk ha a gyári beszállító az adott terméket ugyanolyan minőségben de saját csomagolásban is értékesíti a dealerhálózaton kívül. Erre példa a Valeo lámpák, Delphi, Bosch,Varta akkumulátorok, Mahle szűrők, NGK gyujtógyertyák, Michelin, Continental
gumiabroncsok...stb.

Gyári beszállítók

Minőségi utángyártott alkatrészek.
Nagy nevű alkatrészgyártók termékei, autógyárak beszállítói, de az adott tipushoz nem beszállítók. Gates, Ferodo, Delphi, Kayaba, Sachs, SKF...stb.

Minőségi alkatrészek

 

Egyéb utángyártott alkatrészek.
Magyar vagy az Unió szabványainak megfelelő termékek, de nem gyári beszállítók.

Engedéllyel rendelkező fékbetétek

 

Hamisítványok,ipari hulladékok.
Ezek főként távol keletről beérkező termékek, időnként saját márkanéven, de sokszor hamis gyári vagy gyári beszállítói csomagolásban. A használhatótól a használhatatlanig, minden van a Magyar piacon.

Bontott alkatrészek.
Körültekintést igényel hiszen bontanak nagyon sérült vagy több százezer km-t futott autókat is, na és persze a lopott autók egy része is a bontókban végzi. Jó hiszemű vevőkből később orgazdaként magyarázkodhatunk.
Van amikor a bontott a legjobb megoldás, még ha a gyári technológia ezt nem is ismeri el.
10-15 éves autónkba egy új motor, vagy egy computer meghaladhatja a négykerekűnk értékét is.
(A márka védelmében ell kell mondani hogy a két említett alkatrészcsak durva hülső behatás, vagy rossz üzemeltetés során megy tönkre.

Suzuki olajszűrő15 éves tapasztalatunk alapján összeállított alkatrészek, iegészítők, extrák inkább a minőség felé mozdulnak el. Van amikor a gyári alternatívánál még az ár is olyan kedvező hogy nem érdemes mással próbálkozni.

Pl: Gyári olajszűrő az összes SWIFT-be 2002-ig.

16510-60B11 Bruttó ár: 1065.- Ft.

 

 

Azt tapasztaljuk hogy a Magyar Suzuki Zrt Pótalkatrész Osztálya a lehetőségein belül törekszik arra, hogy egyes termékek versenyképes áron legyenek elérhetőek.(ez volt a véleményünk 2011-ig.) Természetesen nem az a cél, hogy egy gyenge minőségű csempészárunál olcsóbb árat produkáljanak, de számos példa van rá hogy egyes esetekben  a gyári a legolcsóbb.

100%-os minőség sajnos sehol nincs. A gép is hibázik, hát még az ember. Tapasztalhatjuk, hogy az elmult időben a tartós használati cikk sem olyan mint régen. Az autó sem az, legyen az egy prestige márka, vagy kis kategória. Véleményünk az, hogy egy autó elromolhat, egy alkatrész hibás lehet, de azt a gyártónak, forgalmazónak, kereskedőnek gyorsan orvosolnia kell. Persze a vásárlónak is vannak kötelezettségei. Vásárlási számla, beszerelési számla megőrzése, karbantartás...stb. Magyarországon az alkatrészkereskedőknek, szervizeknek van még mit fejlődni. Tisztelet a kivételnek.

(2011-től az eredeti alkatrészek ára rendszeresen és jelentős ütemben kezdett emelkedni. A kezdeti 30-40%-os emeléseket a Forint gyengélkedésével magyarázták. 2012 márciusában történt óriási áremelést, ami például karosszéria elemek esetében meghaladta a 2-300% -ot is, már a Nyugat-Európai árharmonizációval magyarázták. Ennek hatására több 10 ezer Suzuki tulajdonos képtelen új alkatrészekből megjavítani Suzukiját. Viszonylag új, nem túl jelentős sérüléssel bíró gépkocsikat nyilvánítanak gazdasági totálkárossá.
Példa: vétlenül balesetet szenvedek, az okozó felelősség biztosítása fizeti a gépkocsim javítását. Mivel a 6-8 szükséges főelem, javítás, fényezés meghaladná a biztosító által meghatározott maximális javítási költséget, jöhetnek az alternatívák.
- szakszerű javítás eredeti alkatrészekkel és a pár 100 ezres plusz költséget vállalom.
- műanyag hegesztés, karosszéria egyengetés, gittelés vastagon és a több 100-ezres értékcsökkenést vállalom.
- nem javíttatok, eladom a roncsot, a biztosító által ajánlott összeget felveszem és a több 100 ezres veszteséget vállalom.

 

Utoljára megnézettek
Kiemelt link.

Suzuki gyári tartozékok
Gyári tartozékok, a
Suzuki gyár lapja


Akció
Ajánlatunk
Információk, tanácsok
Érdekességek
Bezár X
Cégadatok:Suzuparts Suzuki Alkatrészek (Sonkoly János ev)
Bejegyezve:Fővárosi Bíróság Cégbíróságán
Cégjegyzék:5919201
Adószám:56047044-2-33
Bankszámla:11600006-90000006-12162883
Telefon:+36 23 416 524
Telefon:+36 20 340 7880
Email:info@suzukilap.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:

Címünk: 2040 Budaörs Szabadság út 228.

Nyitva: Hétfőtől-péntekig 9-17 óráig. Szombat délelőtt telefonügyelet!

Bezár X

FEL